Globale Gymnasier

Et netværk af danske gymnasier med fokus på globalisering i undervisningen.

Globale Gymnasier 2_0

Globale Gymnasier er et netværk af gymnasier spredt ud over Danmark, som arbejder med at inspirere og uddanne lærere og elever til at flytte undervisningen ud i virkeligheden og bruge verden som klasseværelse.

Da Ørestad Gymnasium også har globalisering som et af sine fokus-punkter, er det naturligt for os at deltage i dette netværk.

Aktiviteter for elever

Med Globale Gymnasier som partner gennemfører Ørestad Gymnasium forskellige aktiviteter i løbet af året. På vores årlige OEG Gør En Forskel-dag var Globale Gymnasier repræsenteret med en workshop, og vores elever har flere år i træk været til folkemøde på Bornholm som en del af Globale Gymnasiers stand.

Aktiviteterne med Globale Gymnasier bliver på Ørestad Gymnasium koordineret af Globaludvalget. Formand for Globaludvalget er lærer Christina Nordentoft, som kan kontaktes på cn@oegnet.dk.

Konference om globalisering

I november 2014 var Ørestad Gymnasium vært for “Global Educator Conference”, en international konference arrangeret af Globale Gymnasier.

Her mødtes undervisere og elever fra deltager-gymnasierne, så vel som gæster fra ind- og udland, for at høre oplæg om globalisering og medborgerskab; og deltog i en workshop om undervisning i en globaliseret fremtid.