Informatik er også for piger

I sommer blev Frederikke Nørager student på OEG og afsluttede Informatik med et flot 10-tal. Og hun var rigtig glad for faget.

– Det er fedt at tage et fag, hvor du ikke har noget kendskab i forvejen, så du får en helt ny viden. Og jeg ved, at jeg vil få brug for min IT-viden i fremtiden. Jeg synes, undervisningen var rigtig god. I første halvdel lærer man en masse, og i anden halvdel skal man ud at bruge alt det, man har lært. Vi skulle for eksempel lave hjemmesider, hvor vi arbejdede meget i grupper. Det var rigtig hyggeligt. Så sidder du og koder hjemmesider, mens du hygger og snakker med de andre, siger hun.

Klassen bestod af 14 elever, hvoraf de 5 var piger.

– Der er ingen forskel på at være pige og dreng i faget, men jeg tror bare ikke, at piger tænker så meget på informationsteknologi som drenge. Jeg valgte det, fordi jeg vil lave noget inden for mediefag og kommunikation, og så synes jeg, at dette fag åbnede for nogle andre muligheder og andre vinkler, der kan være gode at have i fremtiden, forklarer Frederikke.

Det samme gør sig gældende for hendes veninde, der også har læst Informatik på OEG.

-Min veninde vil være festarrangør, og hun vil gerne kunne skabe sin egen virksomhed og bygge sin hjemmeside op. Det kan hun nu, uden at hun skal ud at betale for noget, der koster en formue.

 

Sjovest at lave hjemmesider

Undervisningen bestod primært af tre hovedgrupper: Hjemmesider, quizzer/tests og spil.

– Jeg synes, det sjoveste var at lave hjemmesider. Det mest lærerige var at lave spil, for der var mange flere ting, det krævede. Jeg har stor interesse i kommunikation, og her kan man sige, at man lærer kommunikation i selve mediet.

Hendes eksamen var en 24 timers eksamen, hvor hun skulle lave nogle quizzer om at være egnet til at gå på universitetet. Udover at få et flot 10-tal i karakter, har hun også fået så meget mere med sig.

–  Jeg går ud af gymnasiet med en viden, som jeg kan bruge bredt. Jeg har den grundlæggende base, der gør det nemmere at forstå, hvordan IT fungerer, og de lag, der er i det. Det er noget, jeg helt sikkert kommer til at bruge fremover, siger hun.

 

Læs Informatik på OEG

Et eksempel på et sjovt musikspil, man kan afslutte 2.g med, eller som 3.g’erne skal lave grafik til – klik her for spillet 

Mere info om faget Informatik – klik her