2. fremmedsprog og kreativt fag
Når du sender ansøgningen til Ørestad Gymnasium, skal du også vælge dit 2. fremmedsprog + et kreativt fag.
2. fremmedsprog

Her menes der et sprog udover Engelsk (som er obligatorisk).

A-niveau (3-årigt begyndersprog)

B-niveau (2-årigt fortsættersprog)

Kreativt fag

Du skal også vælge et kreativt fag, når du sender din ansøgning til gymnasiet.

På Ørestad har vi et stort udbud af kreative fag, du kan vælge imellem:

I alle fem fag er der både et kreativt, skabende element og en mere analyserende tilgang til fagene. Du skal altså arbejde både teoretisk og praktisk/performativt, hvilket også afspejler sig i eksamen.

Men hvilket fag skal DU vælge?

Vælg DRAMA hvis du kan lide at bruge din krop og stemme, gå i teatret, komme på gulvet og optræde og samtidig har lyst til at opnå en bedre forståelse for teatrets forskellige virkemidler og vide noget om teaterhistorie. Læs mere om Drama her.

Vælg MUSIK hvis du kan lide at lytte til musik, gå til koncerter og gerne vil lære teorien bag musikkens forskellige genrer og virkemidler. Du skal være glad for at optræde, men også god til at lytte til andres forslag i den skabende, kreative proces. Læs mere om Musik her.

Vælg MEDIEFAG hvis du kan lide at stå bag kameraet, redigere lyd og billede, skrive et godt manuskript og gerne vil have bedre indblik i, hvordan en god historie skrues sammen og vises gennem filmiske virkemidler. Læs mere om Mediefag her.

Vælg BILLEDKUNST hvis du kan lide at arbejde praktisk med f.eks tegning, farver eller skulptur, se på arkitektur og kunst i byens rum og museer, tale om kunst og gerne vil lære teorien bag hvorfor kunst ser ud og virker på en bestemt måde. Læs mere om Billedkunst her.

Vælg DESIGN OG ARKITEKTUR hvis du kan lide at udtænke designløsninger ud fra nogle konkrete problemstillinger i vores omgivelser. Arbejdsformen i Design og arkitektur er primært projektarbejde, hvor du skal lære af både dine egne og af professionelle designere og arkitekters projekter. Du skal være frisk på at komme ud af huset for at se og opleve.