ASTA Filmfestival 2019

14. maj 2019
Hvert år på denne tid uddeles de flotte ASTA-statuetter til dygtige og hårdtarbejdende mediefagselever. I år var misbrug, ånder og sygdom blandt temaerne i de nominerede film, som blæste juryen bagover.

 

Med den store sal i Nordisk Film biografen i Field’s som de perfekte rammer for filmvisningerne, startede årets Asta Filmfestival forrygende! Det var tydeligt at denne aften betyder noget særligt for især 3.g’erne, som var trukket i fint tøj til anledningen. Det er jo heller ikke hver dag, at man får lov at se sin egen film i biografen – i øvrigt på et 152 m2 stort lærred!

De to værter, Celine og Oscar, bød varmt velkommen til årets Asta og ønskede de nominerede held og lykke – og så fulgte den ene gode film ellers efter den anden. Som sædvanligt bød kategorierne på meget forskellige film, som på hver deres måde havde noget særligt, og blandt dem blev svære emner som misbrug, sygdom og identitet taget op.

Imponeret jury

Det var en yderst imponeret jury, der efter at have set filmene og voteret, delte priser ud i en flot udsmykket medieby. Et jury medlem sagde endda at hun var “på røven” over hvor højt niveauet var.

Se juryens kommentarer under billederne!

Bedste C-niveau-produktion
Pant
Se den her!

Bedste dokumentar
Nutidens stofproblem blandt unge

Bedste lyddesign
Åndssvag
Se den her!

Bedste billedside
En Blodig Affære

Bedste manuskript
En Vej Ud
Se den her!

Bedste film
Åndssvag
Se den her!

Publikumsprisen
En Blodig Affære

Om filmene sagde juryen:

Bedste C-niveau – Pant: “Et relevant tema, som berører mange unge og en enkelt og effektivt fortalt historie. Skuespillet er godt og fotograferingen pæn. Det er en kampagne for et godt formål.”

Bedste dokumentar – Nutidens stofproblem blandt unge: “Filmen er opsøgende på autentiske miljøer, med god journalistik og god spørgeteknik. Fotograferingen er også god, med fokus på at fange stedets historie.”

Bedste lyddesign – Åndssvag: “Der er redigeret med omhu ned i detaljen. Man kan ikke fornemme lydredigeringen, og det er netop det fine. Lydsiden er der bare og den fungerer.”

Bedste billedside – En Blodig Affære: “Flot redigering, god klipning og god udnyttelse af visuelle effekter. Derudover en god colorgrading, der fortæller med på historien.”

Bedste manuskript – En Vej Ud: “Det gode manuskript binder start og slut sammen, og er grundlaget for den gode historie.”

Bedste film – Åndssvag: “Det hele fungerer og spiller sammen – billedsiden, lyden, redigeringen, plottet, skuespillet – det hele går op i en højere enhed.”

Juryen bestod i år af:

Signe Bruntse, indkøbs- og dokumentarredaktør på DR og tidligere filmproducer for Aller Media.
Nanna Holst, journalist og redaktør for eksterne samarbejder på TV2
Lorry og tidligere journalist for bl.a. TV2 og Jyllands-Posten.
Per Helmer Hansen, freelance producer, tidligere lektor i mediefag på OEG og forfatter til en række fagbøger.
Jakob Johannes Garde og Dagmar Ørum Hansen, vindere af bedste film, Asta filmfestival 2018.

Der blev delt følgende priser ud:

  • Bedste C-niveau-produktion
  • Bedste dokumentar
  • Bedste lyddesign
  • Bedste billedside
  • Bedste manuskript
  • Bedste film
  • Publikumsprisen

C-niveau-produktioner

Pant
Produceret af Cathrine Hoffmann, Christian Wöldike Kilsdal, Hannah Moestrup Lemser, Liva Johanne Vilhelmsen og Silje Sønderkjær fra 1.q og 1.k.

Den nøgne sandhed
Produceret af Noa Cajus Tverland, Nataly Maarouf, Hadi Kassem Hamad, Marie Holmkvist Frese og Oscar Alexander Halkjær fra 1.n og 1.j.

Halskæden
Produceret af Amin Rebane, Anoir Rherbi, Lesley Emmanuel Larsen og Sofian Azarkan fra 1.f og 1.p.

Dokumentarer

Alt om mit hår
Produceret af Celine Jørly Cleemann, Nikki Isabell Kjær, Signe Elba Bjerre fra 3.m.

A Divine Island
Produceret af Helena Isabella Ridder, Markus Bech Hansen, Frida Kristiansen og Nicoline Sørensen fra 2.i.

Nutidens stofproblem blandt unge
Produceret af Nikolai Schreiber Hochloff Lenander, Oskar Palsby-Jensen, Patrick Leth Pedersen, Sebastian Buch Sjørslev og Viktor Birk Munksgaard fra 3.m.

Fiktionsfilm

En Vej Ud
Produceret af Shazaib Tahir, Ida Sofie Lindorff Adrian, Konrad Sommerfeld Gran, Matthew Wilson, Sara Suqi og Mie Bünger fra 3.i.

Himlen
Produceret af Alba Ølegaard Matic, Miccalla Malsbo og Rasmus Husbye Kjærgaard fra 3.m.

Flex
Produceret af Josefine Henriques, Maja-Johanna Stolbjerg Grundsted, Alberte Lund Hansen, Ida Dreier og Klara Lykkegaard-Ginsbo fra 3.i.

Åndssvag
Produceret af Frida Helvig Harbers van Bijlevelt, Elvira Hebel, Viktoria Mortensen, Petrine Eriksen, Amalie Sofie Hansen og Said Ghali fra 3.i.

En Blodig Affære
Produceret af Daniel Olivari, Bertram Trolle Renard, Anton Holm Winther, Alexander Lysen og Oliver Sartori fra 3.i.