Biblioteket

Ørestad Bibliotek er OEG’s ‘eget’ bibliotek, hvor bibliotekarerne har tid til dig.

biblio Bibliotekarerne Anita og Mads er klar til at hjælpe OEGs elever på Ørestad Bibliotek.

På Ørestad Bibliotek, lige ved siden af OEG, er Anita og Mads hver dag fra 8.30 til 18.00 klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige bøger, artikler, databaser, rapporter og internetsider til din opgave. De er nemlig fast tilknyttet gymnasiet som bibliotekarer.

– Så man behøver ikke at forklare, hvad en SRP eller en AT-opgave er, for det ved vi godt, siger Mads.

Hvad enten du skriver om 2. verdenskrig eller gensplejsning, kan de to bibliotekarer hjælpe dig med inspiration til litteratur, der kan gøre din opgave bedre, og de kan spare dig for tidsspilde ved upræcise søgninger.

Men lad være med at vente til dagen inden, du skal aflevere.

– Den gyldne regel er, at hvis vi har 4-5 dage, så kan vi stort set skaffe alt, siger Mads.

Et andet godt tip er at sende en mail på forhånd til bibgym@kff.kk.dk  – du skal beskrive emnet for din opgave, så Anita eller Mads kan sætte sig ind i stoffet og give dig personlig vejledning.

 

Meld dig ind på biblioteket

Send bibliotekaren en mail: bibgymkff.kk.dk

 “Sørg for at blive meldt ind. Så kan vi komme i gang med at hjælpe dig og du får adgang til en lang række elektroniske ressourcer.”

– Bibliotekarerne

Du kan blandt andet bruge:

SkoDa Databaserne

Log på med dit personlige Uni-login. SkoDa er en samling af nyttige databaser, som passer godt til mange af gymnasiets opgaver. Indholdet er de enkelte databaser er kvalitetskontrolleret med høj grad af troværdighed og det meste ligger som fuldtekst.

Bibliotekets mange E-materialer

Der er adgang til alle resurserne, når du benytter bibliotekets maskiner (Publikums nettet).

Logger du på hjemmefra (med CPR nr. og pinkode) har du kun adgang til ressourcerne, hvis du bor i Københavns Kommune. I det tilfælde kan du med fordel undersøge hvad din hjemkommune tilbyder.

Bibliotekarerne kan hjælpe med at søge i databaserne uanset hvor du bor. Hvis du er i tvivl, så kontakt biblioteket på mail: bibgym@kff.kk.dk

Temaet Uddannelse

Her kan du ud fra fag og fakulteter mm. få gode tips og vejledning til informationssøgning i forhold til bøger, net og E-materialer. Siden er målrettet gymnasiebrug.