Mediegymasium

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil, og vi tilbyder som ét af de eneste gymnasier en studieretning med mediefag på A-niveau. Vi kan tilbyde de bedste rammer for anvendelse af medier i undervisningen, da vi har studier, redigeringslokaler og fremvisningsrum. 

Det giver en unik mulighed for at fordybe sig i mediefag og blive klogere på film, levende billeder og den nye medievirkelighed. Med engelsk på A-niveau får du desuden et internationalt perspektiv, hvor vi bl.a. producerer film på studieturen. 

Hvert år holder vi vores egen ASTA filmkonkurrence, hvor en professionel jury bedømmer elevernes film i de mange forskellige kategorier.

Ud over at tilbyde studieretningen  Mediefag A – Engelsk A, spiller medier og digitalisering en stor rolle på skolen. Verden er blevet medialiseret og filtreres gennem mediernes vinkling og story-telling. Vi lægger derfor vægt på at gøre eleverne til kritiske, reflekterende og aktive brugere af medierne.

Vi giver eleverne kompetencer og dannelse til at begå sig i et samfund, der er gennemgribende medialiseret og digitaliseret, og vores mål er at uddanne mediekompetente og digitalt dannede borgere. 

Vores medieprofil kommer også til udtryk på skolen i vores særlige måde at organisere skolefællesskabet på – OEG-samlingen. I stedet for en mere traditionel morgensamling producerer en gruppe af vores dygtige mediefagselever OEG-samlingen, som vi sender ca. en gang om måneden live, og alle på skolen ser enten via deres computere eller via en storskærm i et klassemiljø.

Alle med en særlig interesse i mediefag, og som ønsker netop denne studieretning, kan blive optaget, hvis man søger ind på Ørestad Gymnasium – også selv om man ikke bor i nærheden.