Mediefag A, engelsk A

Ørestad tilbyder nu, som ét ud af to gymnasier i Danmark, mediefag på landets højeste niveau – nemlig på A-niveau. Det giver dig en unik mulighed for at fordybe dig i mediefag og blive klogere på film, levende billeder og den nye medievirkelighed.


Medie A og Engelsk A-studieretningen er for dig, der:

  • Vil blive klogere på film og nye billedmedier
  • Er engageret i nutidens medievirkelighed
  • Vil blive god til selv at lave film – fra idé til færdig film

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil, et miljø med tradition for mange medieklasser og en nybygget Medieby i direkte forbindelse med biografen i Field’s. I forhold til mediefag på B-niveau giver A-niveau dig fx dobbelt så meget tid til at lave film og til fordybelse i faget.

Som et af de to eneste gymnasier i landet der udbyder mediefag på A-niveau, har vi naturligvis også udstyret i orden. Du kommer til at arbejde med professionelle kameraer og programmer, og med erfarne mediefagslærere til at guide dig. Derudover får du en helt unik studieretning – vi er nemlig de eneste som udbyder kombiantionen af mediefag A og engelsk A. Med engelsk på A-niveau får du et internationalt perspektiv, og de to fag samarbejder om filmanalyser og produktion. 

TV2 Lorry-samarbejde
Hvis du vælger Medie A-studieretningen, vil du få erfaring med at udarbejde kampagner og arbejde på tværs af medier, med konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få dybere viden om film og andre visuelle medier, deres rolle og virkemidler. 
Du kan fx arbejde med spillefilm, Netflix-serier, dokumentar, virale kampagner, kortfilm og  animationsfilm.

Vi har et fast samarbejde med TV2 Lorry, hvor vores mediefagselever leverer indhold til kanalen, rapporterer fra Roskilde Festival og Distortion og har været ude en hel dag på TV-stationen for at lave en hel nyhedsudsendelse til aftennyhederne og skrive web-nyheder til Lorrys hjemmeside.

Masterclasses og filmproduktion 
Du får mulighed for at producere film sammen med dine studiekammerater og med verden uden for skolen. Du vil få kontakt til en eller flere mentorer fra mediebranchen, der giver kvalificeret modspil til jeres film, og du kan deltage i Masterclasses med folk fra film- og mediebranchen.
Vi samarbejder også med erhvervslivet og producerer film til konkrete kommunikationsopgaver i den ”virkelige” verden.
Du kan desuden deltage i live-streaming af vores morgensamling fra vores studie i Mediebyen.

Du får også mulighed for at komme på en eller flere studieture til udlandet, hvor vi producerer film og besøger filmfestivaler.

Hvad kan du blive?

Studieretningen med medie A og engelsk A kvalificerer dig til at arbejde videre med film og medier. Du kan søge ind på videregående uddannelser inden for film, medier og reklame. Det kunne være journalistiske uddannelser, Filmskolen, Film- og Medievidenskab, Kommunikation på CBS eller RUC samt diverse andre uddannelser inden for medier, humaniora og samfundsvidenskab.

Hør elever fortælle om studieretningen – Klik her

Hvilke fag og valgfag kan jeg få på denne studieretning – Klik her

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Besøgsdag på ØrestadÅbent hus d. 24 januar 2019Sådan søger du optagelse

SNAPCHAT:
oegsnap
INSTAGRAM:
Oerestadgym
FACEBOOK:
Ørestad Gymnasium