Musik A, engelsk A

DSC_0553

At forstå musik, kunst og litteratur går på tværs af fagene på denne studieretning. I engelsk arbejder du f.eks. med, hvordan Irlands litteratur og musik har haft betydning for landets historie. Eller hvordan lydsvingninger, musikinstrumenternes stemning og talsystem er skabt ud fra matematisk logik.

Musik A, engelsk A er for dig, der: 

 • Vil spille, synge og skabe oplevelser
 • Vil lære noder og akkorder
 • Interesserer dig for kunst og kultur
 • Interesserer dig for engelsk grammatik og sprog

På den kunstneriske studieretning lærer du, hvordan du skaber oplevelser, der rykker. Men du skal ikke bare skabe oplevelser. Du skal også have lyst til at forstå, hvorfor et stykke klassisk musik, et rocknummer eller en provokerende digtsamling virker. Og hvorfor det nogle gange ikke virker.

I musiktimerne fylder musikteori lige så meget som tiden i øvelokalet. Du lærer at lytte til musik og forklare, hvad der fungerer eller ikke fungerer. Dine erfaringer bruges, når du skriver dine egne musiknumre.
Kan du ikke spille et instrument i forvejen, skal du bruge mere tid i øvelokalet. Du behøver ikke kunne læse noder og akkorder, når du begynder, men du vil komme til at lære det.

 • Vi arbejder bl.a. med:
  Sceneoptræden og koncerter
  At bruge computeren til at lave musik, både noder og lyd
  Filmmusik og kulturforståelse
  Lydsvingninger, instrumenternes stemning og klang.
  Engelsksproget litteratur, film og samfundsforhold

Hvad kan du blive?
Med denne studieretning udvikler du dine kreative evner, og sikrer samtidig gode adgangsmuligheder til en bred vifte af fremtidige studier. Du kan bl.a. læse videre inden for sprog, kultur, historie, kunst, musik, arkitektur, erhvervsøkonomi, handel, ledelse, pædagogiske uddannelser og kommunikation.

Hvilke fag og valgfag kan jeg få på denne studieretning  – Klik her
Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her
Besøgsdag på ØrestadÅbent hus d. 24 januar 2019Sådan søger du optagelse

Endnu mere musik
Der er forskellige muligheder for at spille endnu mere musik. Bl.a. i den årlige Multiforestilling. Du kan også bruge skolens øvelokaler sammen med andre OEG’ere eller være med i OEGs eget festband, der optræder til store events på skolen.

SNAPCHAT:
oegsnap
INSTAGRAM:
Oerestadgym
FACEBOOK:
Ørestad Gymnasium