Almen Sprogforståelse

Du har AP de første 3 måneder af din gymnasietid. Her får du den grundlæggende viden, som du skal bruge i sprogfagene.
Almen sprogforståelse (AP) er et fagsamarbejde mellem sprogfagene (dansk, engelsk, spansk, tysk, fransk, kinesisk og latin), som du vil møde i grundforløbet i 1.g. Formålet med forløbet i AP er at give dig et godt grundlag for det videre arbejde med sprog efter grundforløbet.

Her på Ørestad er der i alt 27 modulers AP i grundforløbet fordelt på sprogfagene. Du har altså:

  • 15 moduler fordelt på sprogfagene.
  • 12 moduler i latin.

Forløbet afsluttes med en eksamen i slutningen af grundforløbet.

AP er ikke kun grammatik

I AP arbejder vi ikke kun med traditionel grammatik (ordklasser og sætningsanalyse) med også med sociolingvistik (hvorfor taler vi fx dansk på forskellige måder?) og sproghistorie (hvorfor er dansk et germansk sprog og hvilken betydning har latin haft i forhold til fx spansk og de øvrige romanske sprog?).

Du skal også lære de latinske betegnelser for sætningsled og ordklasser, så du kan benytte dig af de faglige hjælpemidler (grammatikker og ordbøger), du skal arbejde med i sprogfagene.

Du vil ret hurtigt opdage, at vi stiller væsentlig større krav til din viden om grammatik og stilistik, end du er vant til fra grundskolen. Men AP giver dig de grundlæggende redskaber, så du er godt rustet til at arbejde med sprog.

Hvad er Almen Sprogforståelse?

Almen sprogforståelse er et forløb og ikke et fag, der på egen hånd håndterer og afslutter indarbejdelsen af bestemte stofområder og kompetencemål. Almen sprogforståelse får sin egentlige funktion ved at befrugte alle de efterfølgende sproglige og sprogrelaterede fag.

Læs mere her

KOM TIL ÅBENT HUS 24. JANUAR 

TILMELD BESØGSDAGE

Værd at vide
Søg optagelse
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG ?
Studieretninger
Se sproglige
Se naturvidenskabelige
Se kunstneriske
Se samfunds­videnskabelige