Latin

Lær om grammatik og Romerrigets betydning for europæisk sprog og historie

Faget latin indgår i forløbet almen sprogforståelse, som er en obligatorisk del af grundforløbet og som afsluttes med en eksamen i december måned. Almen sprogforståelse skal sikre, at du får et solidt grundlag for at arbejde videre med både fremmedsprog og dansk i gymnasiet. Du kommer både til at beskæftige dig med traditionel grammatik som ordklasser, sætningsanalyse mv., men også med sociolingvistik som dialekter, sociolekter og meget andet.

Latin er – sammen med oldtidskundskab – et af de klassiske fag i gymnasiet, og du får en lille smagsprøve på faget i AP. Det er dog også muligt at vælge faget som et selvstændigt fag på c-niveau.

Faget er ikke kun et sprogfag, hvor du lærer om grammatik, men også et kulturfag, hvor du lærer om Romerrigets betydning i europæisk historie. Hvordan kan det fx være, at moderne spansk, fransk og italiensk i virkeligheden bare er moderne latin? Og hvorfor er ca. 60% af ordforrådet på engelsk latin?

Udover at besvare disse spørgsmål, vil det grundige arbejde med grammatik give dig en fordel i forhold til arbejdet med de øvrige sprogfag, hvor du vil opleve, at der i gymnasiet lægges meget vægt på sproglig korrekthed og sprogbeskrivelse.

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske