Du kan udfolde dig både teoretisk og praktisk med enten musik eller mediefag. I begge de kunstneriske studieretninger har du også Engelsk A. 

Som det eneste gymnasium i Danmark, udbyder vi studieretningen Mediefag A – Engelsk A

Studieretning 1: Musik A – Engelsk A

På denne kunstneriske studieretning lærer du at forstå musik, kunst og litteratur på tværs af fagene. Du lærer, hvordan du skaber oplevelser, der rykker. Men du skal ikke bare skabe oplevelser. Du skal også have lyst til at forstå, hvorfor et stykke klassisk musik, et rocknummer eller en provokerende digtsamling virker. Og hvorfor det nogle gange ikke virker.

Se de fag og niveauer du har på denne studieretning (med forbehold for fejl) – Klik her

Du arbejder med:  

I musiktimerne fylder musikteori lige så meget som tiden i øvelokalet. Du lærer at lytte til musik og forklare, hvad der fungerer og ikke fungerer. Din erfaringer bruges, når du skriver dine egne musiknumre eller giver konstruktiv feedback på andres musik. Vi arbejder blandt andet med sceneoptræden og koncerter; engelsksproget musik, litteratur, film og samfundsforhold; at bruge computeren til at lave musik – både noder og lyd; filmmusik og kulturforståelse, samt lydsvingninger, instrumenternes stemning og klang.

Særlige aktiviteter:  

I løbet af de tre år vil du ofte opleve at undervisningen bliver taget med uden for gymnasiets vante rammer. Vi tager til koncerter og besøger spillesteder i København og omegn, interviewer musikere og kunstnere og laver små dokumentarfilm fx som led i klassens studietur. Men vi har også samarbejde med musikinstitutter, musikere og kunstnere og inviterer “den virkelige verden” indenfor på OEG, så vi kan dele vores passion for musik, kunst og litteratur.

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Studieretning 2: Mediefag A – Engelsk A

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil, et miljø med tradition for mange medieklasser og en nybygget Medieby i direkte forbindelse med biografen i Field’s. Vi tilbyder nu som ét af de eneste gymnasier mediefag på landets højeste niveau – nemlig på A-niveau. Det giver dig en unik mulighed for at fordybe dig i mediefag og blive klogere på film, levende billeder og den nye medievirkelighed. Med engelsk på A-niveau får du desuden et internationalt perspektiv, hvor vi bl.a. producerer film på studieturen.

Se de fag og niveauer du har på denne studieretning (med forbehold for fejl) – Klik her

Med denne studieretning får du erfaring med at udarbejde kampagner og arbejde på tværs af medier, med konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få dybere viden om film og andre visuelle medier, deres rolle og virkemidler. Du kan fx arbejde med spillefilm, Netflix-serier, dokumentar, virale kampagner, kortfilm og  animationsfilm.

Du får mulighed for at producere film sammen med dine studiekammerater og med verden uden for skolen. Du vil få kontakt til en eller flere mentorer fra mediebranchen, der giver kvalificeret modspil til jeres film, og du kan deltage i Masterclasses med folk fra film- og mediebranchen.

Studieretningsfag

Engelsk Mediefag Musik

Hør lærere og elever fortælle om Mediefag A

Alle fag