Psykologi

Bliv klog på mennesker 

I faget psykologi undersøges menneskets tanker, følelser, adfærd og oplevelse af verden.

Hvad sker der med os, når vi har øjenkontakt med et andet menneske? Kan udadvendthed arves? Hvordan opstår fordomme? Hvilke særlige udfordringer har unge i dag, i identitetsdannelsen? Det kunne være nogle af de spørgsmål, der stilles i undervisningen.

Du skal lære hvordan mennesket påvirkes af de fælleskaber, det indgår i – lige fra skolen, arbejdspladsen, familien, og vennegruppen til større fælleskaber som samfundet eller kulturen. Her kan det være relevant at undersøge, hvorfor mobning opstår, og hvordan man stoppe eller undgå mobning. Vi beskæftiger os også med hjernens funktioner, med intelligens og læring, hvortil du lærer om, hvordan man egentlig lærer – og måske vil du opleve, at du kan overføre det til dine andre fag og blive en bedre lærende.

Vi undersøger også menneskets udvikling gennem konkrete eksempler fra virkeligheden og prøver fx at forstå hvilke udfordringer, der er forbundet med forskellige livsaldre. Her kan det fx være relevant at tage på besøg i daginstitutioner for at observere børns adfærd, eller på plejehjem og interviewer de ældre. Vi inviterer også gerne oplægsholdere på besøg, der fortæller om deres arbejde og erfariger. Men der er selvfølgelig også helt klassisk undervisning hjemme på skolen, hvor vi pukler med at forstå teorierne, læse artikler og analysere psykologiske cases.

Hvordan er det at læse psykologi
Afspil video

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske